Personlig assistent – en insats som gör skillnad

Att arbeta som personlig assistent innebär ett stort personligt engagemang. Vi är därför övertygade om att du, liksom vi, brinner för att göra en insats som gör skillnad. För att detta ska lyckas krävs ett gott samarbete – någonting som vi skapar och utvecklar tillsammans.

Som personlig assistent kan dina arbetsuppgifter vara mycket varierande, beroende på hos vem du arbetar. Något som är gemensamt för alla är att du hjälper brukaren med sådant som han eller hon inte klarar av själv i sin vardag. Detta kan innebära de mest grundläggande behoven så som personlig hygien, av- och påklädnad eller kommunikation. Det kan också vara att assistera vid olika fritidsaktiviteter, handla mat, eller följa med till skolan/arbetet. Sammanfattningsvis kan man säga att yrket som personlig assistent kan vara mycket varierande och oerhört utvecklande.

Arbetet ställer stora krav på dig som person. Att vara lyhörd, flexibel och en problemlösare är mycket goda egenskaper som kommer att hjälpa dig i ditt arbete. Men viktigaste av allt är att du känner att du vill göra en skillnad i människors liv.